2007 / 2014

Oprichtingsjaar 2007

Sneeuw

Tijdens de ski-vakantie 2007 in Ischgl wordt het initiatief genomen om een goed doel te steunen ergens op de wereld. ProjectsNow is geboren. De bouw van twee klaslokalen in Bbakasa, Zambia wordt gekozen als het eerste concrete doel.

Projecten 2008

Gelden worden verzameld voor het eerste project: Egmond ½ marathon. Registratie als Stichting. Begin bouw klaslokalen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projecten 2009

De Egmond ½ marathon en de Raise party leveren genoeg geld op om de schoollokalen af te bouwen. Opening en overdracht van de schoollokalen in Bbakasa door een delegatie van ProjectsNow.

CIMG1855

Projecten 2010

Bouw van woning voor het hoofd van de school en het opknappen van de andere leraren woningen.

IMG_0911

Projecten 2011

Herstel van het gezondheidscentrum in Namoomba.

IMG_3488

Projecten 2012

Bouw van staf woningen voor personeel van het gezondheidscentrum in Namoomba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projecten 2013

Aanleg van de windmolen en herstel waterreservoir bij de school in Bbakasa. Uitbreiding stafwoningen kliniek. Kliniek is nu volledig operationeel. Aanleg van (fruitbomen)kwekerij.

Windmolen

Projecten 2014

Een gebouw dat nog werd gebruikt als schoolkantine lieten we ombouwen tot twee lerarenwoningen. Hierdoor kregen twee leraren een goede huisvesting.
Daarnaast hebben we ook geïnvesteerd in opleidinegn: Vijf mannen hebben een training metselen en timmeren van vijf maanden gevolgd op onze kosten. Twee vrouwen volgden een cursus naaien. Dit vergroot hun kansen op betaald werk.

Naaimachine
Via een microkrediet betaalden we een dieselpomp aan vier mannen die een stuk grond bezitten in Namoomba aan de Zambezi rivier. Met behulp van de pomp kunnen ze water oppompen uit de rivier en daarmee hun land irrigeren.
Ook doneerden we vijf rookvrije ovens. Hiermee kan op milieuvriendelijker wijze eten klaargemaakt worden dan op een houtvuur.
Nieuw actie voor ons: Bij het bezoek in 2014 is 50 kg aan kleding gedoneerd, met name door de inspanning van erg betrokken kinderen.

02.N_R_W_trip

Projecten 2015


Projecten 2016