Nanyanga Ward Development Committee

De development committee, of eigenlijk: de “Nanyanga Ward Development Committee”, bestaat uit 10 mensen uit Bbakasa en Namoomba die door de lokale bevolking zijn gekozen om in deze Development Committee te zitten.

 

development committee_2

 

Het idee voor de DC ontstond tijdens een van de ProjectsNow vergaderingen. Om onze projecten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften en wensen van de lokale bevolking wilden we niet langer zelf bedenken wat we gingen doen, maar ons juist laten sturen door de inwoners van Bbakasa en Namoomba zelf. De DC fungeert dus als een soort klankbord voor de hele gemeenschap. Bovendien kunnen we op deze manier beter contact houden met de bevolking.

Tijdens ons bezoek in november 2011 werd de Nanyanga Ward Development Committee officieel in het leven groepen. Bovendien werd een “Letter of understanding” getekend waarin de ambitie om een langdurige samenwerking aan te gaan stond uitgeschreven. De daaropvolgende eerste gezamenlijke vergadering ter plekke was een van de mooiste momenten van het bezoek en een grote stap vooruit in de binding met de bevolking van Bbakasa en Namoomba.