Financiële steun Wilde Ganzen voor windmolen en waterpomp


Bouw afgerond in november

Stichting Wilde Ganzen betaalde mee aan een windmolen die ProjectsNow heeft laten bouwen om water op te pompen in Bbakasa. De bijdrage van Wilde Ganzen kwam bovenop het bedrag dat de lopers binnenhaalden bij onze traditionele jaarlijkse deelname aan de Egmond run in januari. Wilde Ganzen vulde de 6.000 euro die we zelf inzamelden aan tot het benodigde projectbedrag van 8.742 euro. Naast een windmolen met pomp bouwen we ook een waterreservoir voor de opslag van het water. De bouw is al in november gerealiseerd, het waterreservoir is rond de kertstdagen klaar voor gebruik.

Water_1

Tot op heden gebruikten de inwoners van Bbakasa en de schoolkinderen een handpomp om het water op te pompen: een moeizaam karwei. Het water wordt gebruikt als drinkwater, om te wassen en om de planten water te geven. We zijn geweldig blij met deze steun.

Windmolen

De keuze voor een windmolen kwam tot stand na een onderzoek, waarbij ook andere opties om aan water te komen werden bekeken, zoals oppompen via zonne-energie, een nabijgelegen bron aftappen of water halen uit de rivier de Zambezi die op zo’n 8 kilometer afstand ligt. Aangezien er jaren terug in het gebied een windmolen heeft gefunctioneerd, leek dat de meest voor de hand liggende en safe optie.

Wilde Ganzen heeft aangegeven dat ze bereid is om ons ook in de komende jaren vaker financieel te steunen met projecten. Voor de volgende Egmond run, op zondag 12 januari 2014, werken we nu aan een projectvoorstel.

logo-wilde-ganzen_kl