ProjectsGreen

Op initiatief van ProjectsNow heeft de Zambia Child Foundation in Zuid-Zambia een kwekerij aangelegd waar ze fruitbomen planten. Als ze opgegroeid zijn tot zaailingen, geven we de bomen weg ten behoeve van onder andere schooltuinen. Deze samenwerking is in 2013 gestopt.

 

ProjectGreen

Het idee voor ProjectsGreen is ontleend aan Stichting Thuja. Deze stichting heeft in Burundi inmiddels 1.00.000 fruitbomen gekweekt die zijn verdeeld onder de lokale bevolking. ProjectsNow ondersteunde Stichting Thuja in 2010 door 50.000 bomen te sponsoren.

Waarom

Zambia is een land dat nog steeds gesteund wordt door de World Food Program (WFP) wat betekent dat er sprake is van honger en/of ondervoeding. De schoollunches van de Bbakasa Community School zijn afhankelijk van donaties van de WFP. Als ieder huishouden een aantal fruitbomen zou hebben dan kan dat een bijdrage leveren aan het beschikbaar hebben van voedsel en het draagt bij aan de variatie in de voeding. Het is ook de intentie dat scholen fruitbomen ontvangen en dat de leerlingen geleerd wordt hoe ze de bomen moeten verzorgen.

Hoe

Lucy’s Garden.

Resultaat

Ieder.

Plannen

De kwekerij zal het komend jaar het hele jaar door boompjes blijven produceren en niet zoals in voorafgaande jaren alleen aan het begin van het regenseizoen kunnen leveren. De diversiteit wordt verhoogd en er worden meer bomen gekweekt met een hoge economische waarde.