Ren mee tijdens de PWN Egmond halve marathon 2015


Op zondag 11 januari 2015 lopen we voor de zevende keer mee tijdens de PWN Egmond Halve Marathon. Met een flinke groep ProjectsNow-lopers trotseren we de barre koude en ijzige winden, om voor onze twee dorpjes geld in te zamelen. Het belooft weer een uiterst gezellige en sportieve dag te worden met altijd een culinair verrassend einde. Loop mee of sponsor een loper en zorg voor een nieuw succes.

Marathon_site_2
Waarvoor lopen we dit keer?
We lopen dit keer voor de bouw van een schoolkeuken. Hiervoor is een bedrag van 5.000 euro nodig. Een schoolkeuken is geen overbodige luxe voor de leerlingen aan Bbakasa Basic School. Vaak komen de kinderen met een lege maag naar school en is de maaltijd echt iets om naar uit te kijken. Sterker nog: het is zelfs vaak een reden om naar school te gaan. De bouw staat onder supervisie van Andy Anderson, ons tiende ProjectsNow-lid in Zambia en zal gedeeltelijk worden uitgevoerd door de vijf mannen die op onze kosten een cursus metselen en timmeren hebben gevolgd. Het eten in de keuken wordt bij toerbeurt klaargemaakt door de vrouwen in het dorp. Het eten komt via donaties van het World Food Program of de overheid.

Schoolkeuken_2
Bekijk onze plannen voor de bouw van de schoolkeuken

Hoe kun je bijdragen?
Wij gaan met zoveel mogelijk lopers de kwart of halve marathon van Egmond lopen op zondag 11 januari 2015. Schrijf je dus nu in! Je kunt meelopen en sponsors zoeken. Of je kunt zelf een of meer lopers sponsoren. De dag is voor de lopers volledig verzorgd. We ontvangen je in Egmond aan den Hoef. Van daaruit kun je per voor jou gehuurde fiets naar een locatie vlakbij de start. Zo voorkom je een bustocht in de massa vanuit Alkmaar naar Egmond aan Zee. Na afloop is er in Egmond aan den Hoef een heerlijke maaltijd met een glaasje. En alle gelegenheid voor sterke verhalen bij het haardvuur.

Zes succesvolle deelnames

Ieder jaar doen we mee aan de Egmond Run. Dat leverde niet alleen sportieve, maar ook financieel zeer goede resultaten op:

2009  bouw van een klaslokaal voor Bbakasa Community School
2010  opknappen en bouw van een lerarenwoning
2011   opknappen van de kliniek 
in Namoomba
2012  bouw van de stafwoningen 
bij de kliniek
2013  aanleg van de windmolen, 
waterpomp en het waterreservoir
2014  het ombouwen van een bestaand pand tot twee lerarenwoningen

Bbakasa Community School telt nu zo’n 450 leerlingen, die er goed onderwijs krijgen.
In de kliniek is 24/7 medische hulp aanwezig.

Meld je nu aan! Stuur ons een mailtje.

Download de flyer en deel hem uit aan al je sportieve vrienden…
hoe meer lopers, hoe meer lol en hoe meer donaties voor ons project!

Ren mee_halve marathon 2015
 
 Ren mee_halve marathon 2015Nieuwsbrief_Marathon 2015