Sponsorloop 2012

Lopers halen 10.000 euro binnen bij Egmond Run

Zondag 8 januari 2012 is weer de jaarlijkse sponsorloop voor ProjectsNow gelopen. Vanaf 9.00 ’s ochtends verzamelden alle lopers zich bij Nils Stol thuis in zijn prachtige woning in Egmond aan den Hoef, die hij ook dit jaar weer zo genereus ter beschikking had gesteld.

Het betrof een lijst met louter lopers uit de A-categorie: Bob van Buuren, David Silsbury, Steffan Rygaard, Bert Meems, Dirk-Jan van Waaijen, Erik Sikkens, Eva Smitt, Frans van Huizen, Frits van der Klei, Gert-Jan Holtkamp, Hank Conijn, Hanneke Ockhuijsen, Jan Willem Schenk, Lester du Perron, Maarten Hesselt, Marco de Boer, Meijndert Jansen, Suzanne Haack, Nils Stol en Katrien Baarendse.

Na een babbeltje en een kopje koffie vertrokken de ¼ marathon lopers op de fiets naar het huis van de moeder van Nils, in Egmond aan Zee. Daar werd omgekleed, een laatste ISO-drank genuttigd, een bemoedigend woord ingesproken, de darmen definitief geledigd, de laatste ‘indekkingen voor een tegenvallende prestatie’ uitgewisseld. Vervolgens wandelden we naar de start om 10.30 uur.

Na de start, volgde een twee km lange inhaalrace door de straten van Egmond. Vervolgens het strand op, alwaar we met een fijne rugwind en zonnetje op de snoet, in draf naar de strandopgang richting duinen renden. Helaas verloren we daar vijf kostbare minuten, omdat iedereen het smalle pad duin-op wandelt. Daarna door de duinen heen, omlaag en omhoog, door de dikke rijen zeeweringen heen. Vervolgens langs de duinrand naar de bloedweg waar fijne kameraden (doorgaans) bemoedigende teksten scandeerden. Toen was het nog maar 1,5 km naar de finish. Iedereen finishte in een tijd die boven verwachting was; ergens tussen de 53 en 1.08 minuten.

Aan het einde van ochtend startten de ½ marathon lopers. Deze echte helden liepen dezelfde weg door Egmond aan Zee, en vervolgens over een twee keer zo lang stuk strand en duinen. Bij de Bloedweg werden zij opgevangen door de ¼ marathon lopers en zonodig vooruit geschreeuwd. Altijd een mooie en bemoedigende 100 meter omhoog (J)! Ook van de marathonlopers heb ik veel toptijden gehoord; variërend van de 1.43 tot net boven de 2 uur.

Nadat iedereen zich gedoucht had bij Nils of zijn moeder, was teruggefietst en lekker aan een drankje/ toastje zat hielden Wim & Michel een verhaal over ProjectsNow en het laatste bezoek in najaar 2011. Tijdens dit bezoek hebben zij een film gemaakt van ons project in Zambia, die zij ter afsluiting lieten zien. Iedereen gaf aan even onder de indruk te zijn van het werk dat nog verzet moet worden als van het bereikte resultaat.

Vervolgens was het woord aan Frank, de kok, die, geheel uit overtuiging, zo aardig was om een tweetal super stamppotten te maken voor zowel de deelnemers als de toegestroomde familie en vrienden.

Onze dank voor al deze (fysieke en facilitaire) inspanning is groot want al met al heeft ProjectsNow 10.500 euro opgehaald. Daarmee hebben we de helft van de zusterpost al binnen. Echt heel erg super.